Кiт i блоха

Надежда Крайнюк
Причепилася до шкіри
Рудо-білого кота,
В шию вскочила допіру,
А прилізла з живота.

Як же ту блоху дістати?
Кіт забрався на паркан:
- Ой! Приємно ж, як чесати!
Мружить око, наче пан!

Розчепірив пальці лапки
Від такої насолоди,
Тільки він не мав і гадки,
Що блощиці робить шкоду!

А блоха, не будь дурною,
По спині чимдуж чкурнула!
Через мить вона стрілою
Прямо до хвоста гайнула!

Так би та блоха й стрибала
По нещасному і досі,
Та кота взяли й скупали -
Не в воді... а в хлорофосі!

11. 10. 2014 рік
Світлина з інтернету