кiнь з шахiв

Александр Ярошевский
Як в минулому втіленні було
був я
дерев`яним баским конем -
хто й навіщо забрав
з шахівниці
того мене?
                А життя ж це без правил,
                (крім фізики), ген
                там гуляй як знай!
                Був направив
                шаховий свій хід -
                звідси тамко - а там нічого й нема й...

     (Живі (із досвідом кошенят)
     Радіють-живуть - як вогнем горять!)

                Е-е, коню,
                вже - партія, вихід, хід
                Долоню, і -
                з досвідом -
                в маків цвіт...
В наступне (чи буде воно?) життя
для того то мабуть й є каяття:
                не Богові (він бо й так добрий сам) -
                порогові, що ним заколисавсь...

     (Живії з досвідом кошенят
     Радіють-живуть - мов вогнем горять)