Степ

Юлия Семерижная
Ой, степу, що ти пам'ятаєш?
Які ти битви пережив?
Ой, степу, що ти знаєш?
Які таємниці ти сторожив?

Скільки ти бачив кривавих світанків?
Скільки чув ти залпів гармат?
Я у тебе в гостях іще змалку
Ти для мене рідний, як брат.

До степової вухом я притулюся землі
І стукіт почую примарних копит.
І все це з'явиться в моїй голові
Уявлю собі сцени забутих тих битв.