Батьку Махну

Юлия Семерижная
Ой, батьку, де ж ти є?
Коли ти так потрібен нам.
Обливається кров'ю сердце моє,
Що гуляється нашим злим ворогам.

Що люди зовсім не тих,
Вважают ворогом своїм.
Зробили з людей кошенят сліпих
І крутять-вертять, як хочеться їм.

Ой, батьку, скажи нам як жить,
Де духу міцного нам твого взяти?
Як нам ворога лютого бить,
Де мудрості нам твоєї набрати? 

Ой, батьку, допоможи ти нам.
Невже назавжди нам це клеймо?
Дай силу нашим ти мечам.
Нам так не вистачає духу твого.