Родная мова

Лидия Ракуц
                {20.10.2015 года}
 
Калi  кожны  дзень  ў  дзяцiнстве
Сыпе  срэбра  ў  рачулку  сонца…
Калi  водар  зёлак  абдыме
Сярод   луга..  Абшар  бясконцы…
Тады  родная  мова  прыходзiць.
Нiбы  павадыр  бессмяротны,
Што  ўсе  назвы  таемныя  носiць
У  загадкавай  зорнай  торбе.
ў  ёй  ўсе  з`явы,  прадметы, казкi,
Пераклады  другiх  дыялектаў.
ўсе  прыкметы  i  попыт  народа,
Што  праiшоў  шляхамi  стагодзяў.
Мова  родная -  гэта  паэма,  сага,
Летапiс,  песня  бясконцая.
Пакуль  сонца  ззяе  на  небе
I  жывая  старонка  родная.

***---Ра. Ли. Ев.---***

Родная  мова -  родной  язык
Срэбра -  серебро
Рачулка -  речушка
Водар  – аромат
Зёлкi -  травы с  лекарственными  свойствами
Абдыме -  обнимет
Абшар -  простор
Бясконцы -  бесконечный
З`ява -  явление
Назвы –названия
Зорная - звёздная
Ззяе -сияет
Попыт -  опыт
Стагоддя -  столетия
Шлях -  путь
Пакуль  -  пока
Калi -  когда
Тады -  тогда
казкi - сказки

Иллюстрация  из  интернета.