Пароплави

Сергей Масечко
Зліче;нні всюди пароплави
на сто;ніч мають свою пару,
на сто;день паруси зриває,
в розбе;щі хилить до первомаю.

На першім місці шум Делаве;р.
Гвинти кепкують із пут галер.
Та гасло грає диско сонця
і ром десь стиха ніжить донця.

Попа;л холодних, теплих течій,
мов лю;дські душі скиглить гречно
на бо;рти реліктного судна
і по;тай ром хиляють всі до дна.

Нові рядки в Червоній книзі,
де мали зустріч хмари сизі...
Учора з ними пароплави...
Сьогодні - атом прагне слави.