Мiй манiфест

Олександр Мачула
Нема чого сказати – помовчи,
не белькочи сон сивої кобили.
А маєш звістку добру, то кричи
на світ увесь, щоб аж забракло сили!

Коли немає музики в душі –
не дзенькоти немов на балалайці.
Якщо ж із серця хлинули вірші –
роздай їх людям ніби ті окрайці…

Окрайці хліба, тільки-но з печі,
вони ще теплі, запашні, духмяні…
Та коли цвіллю тхнуть – то замовчи,
не псуй багном ти душі полум;яні!

Коли немає в серці красоти –
навряд чи справа дійде до шедевру.
Набридаа сірість, досить пустоти,
псувати непотрібно людям нерви!

А солов;ї затьохкають в душі
і залуна мелодія чарівна –
хапай перо й пиши, пиши, пиши,
аж поки пісня вийде як царівна!

18.10.2015, Миколаїв