О, Беларусь мая старонка

Станислав Тарашкевич
О,  Беларусь,  мая  старонка,   
Мясціны  мілыя  мае,   
Заўжды  тут  песні,  гучаць  звонка 
Мой  дух  і  цела  тут  пяе;
                Нёман  ваду  нясе  у  мора, 
                Яму  іх  Гаўя   аддае
                Я  ссумаваўся,  але  хутка
                Ласункі  ўсе  будуць  мае
Як  тут  паветра,  пахне  хвояй,
Лясочкі,  родныя  мае,
Нідзе  не  знойдзеш  шчасця  болей
Як  пасядзець  на  родным  пне   
                А  як  зямелька,  добра  родзіць,   
                Беларусь  хлеба  шмат  дае   
                Шчасліва  ўсе  па  табе  ходзяць
                Багата  тут,  народ  жыве            
О,  Беларусь,  мая  старонка,   
Мясціны,  мілые  мае 
Няхай  тут  песні  гучаць  звонк
Хай  Беларускі  дух  жыве