О, беларуския лясы

Станислав Тарашкевич
         
О, беларускі лес, сасновы,
Твой шум  і голас патаёмны,
О, твае пушчы бураломы ,
І тваіх сосен  строй   агромны .
            Жыве  звяр'я ў лясах  многа,
            Спраўляе  птаства  караводы,
            І знікне з сэрца  прэч  трывога,
            Цябе  абмыюць  росы—воды.
А ў часы  міра і ліхія ,
Мёд  нам  давалі  верасы,
Кармілі  гмахі  нас лясныя,
Рабілі   хаты  дзервяныя.
            Вайна  прынесла шмат  убытку,
            Палі  дубы, сосны, бярозы,
            А сколькі  плешын , было голых,
            Дзе прарасталі  альха,  лозы.
Вы  адпачнулі  ад тых  войнаў,
Мы  вам  вярнулі  ўсе  дары,
Сосны  з  бярозамі  ўзрасцілі,
Што  былі  спалены  ў  кастры.
            Сягоння  вы,  ўжо  другія ,
            Больш   не  пральецца  хай  слязы,
            Вас  адсадзілі,  ўзрасцілі,
            Пустой  не  знойдзеш  паласы .
Так  набірайцесь,  мудрай  сілы
О, беларускія  лясы!
Што  здавен  край рабілі   мілым
І  поўным  ласкі  і красы.