Зун дарих я вахъ

Сажидин Саидгасанов 4
Зун дарих я вахъ, лугьуз тежер кьван,
Гатфарихъ билбил дарих тир саягъ!
Зун дарих я вахъ, лугьуз тежер кьван,
Вун гьинва, зи яр, муьгьуьббатдин рагъ?

Чна са сефер, кьуьл авур демер,
Ви кифер гьатнай цавун майданда.
Лиферин саягъ авурла туьмер,
Хкахь тийир цІай тунай чи чанда.

Зун вахъ дарих я, вил гала рахаз,
Чи арада циф ни туна мичІи?
АкъатнаватІа, вун завай яргъаз,
Дуьнья туна заз, вун квачиз, ичІи?

Вилерин накъвар, стІалрив ири,
Хъуькъвен кьилерал алкІизва са-сад.
Чи кІанивилин вахт хьана куьруь,
Зи чІарарал жив къурна вуна фад!

Зун дарих я вахъ, ша зи гьарайдиз,
Хура авай рикІ хъиткьинзава зи.
Элкъвенва дуьнья карвансарайдиз,
РикІи рикІ хура куьткуьнзава зи!

Сажидинахъ къе, атІанвай чара,
Дарих жедай рикІ аматІа яраб?
Кьисметри чун кьвед авуна чара,
Кузва хьи зи рикІ, кая зи кІараб!