На селi

Лариса Лорнет
На селі пташиний двір
не сумує,- миски повні-
не страшить двір  поговір:
про морози, про сніги
                назовні.
Птахам у сараях вік пільги!
Що їм до того, що поголів'я
тане, наче лис передушив?
Соловей не заучив прислів'я,-
двір його пісень не розумів.

Високо ключі задзеленчали,
осінь замикала брами всі.
-Хай минає лихо,- проспівали,
скинувши пір'їну в покоси...