Снег идзе, а завируха

Станислав Тарашкевич
Цэлы  дзень  гудзе  вятрыска
Над  палямі  і  лясамі
Вые  вецер  у  камінах
Не  раскажаш  тут  славамі
        Разышоўся  люты  снежань
        Снегам  белым  завірыўся
        Мароз, холад  гаспадарыць
        Мір  у  снезе  растварыўся
Лес  уздыблены  вятрамі
Шумяць,  гнуцца  ёлкі  хвоі
Ад навалу  хмараў  цяжкіх
Вые  лес,  як  у  няволі
         Ну  а  вецер,  як  шалёны
         Ломіць  сучча,  рве  галіны
         З  воўчых  логаваў,  выкопаў
         Ужо  не  выганіш  скаціны
Амярцвелі  кусты  лозаў
І   стаяць  галлём  хістаюць
А  мароз  мацней  марозіць
І вятры ў  палях  гуляюць 
                Снег, як  мяккая  пярына
                Бялізною  асляпляе
                Толькі  белая  раўніна
                Не відаць  канца  і  края
Снег  ідзе,  а  завіруха
Круціць  меле  ўсё  наўкола
Толькіб  мне  не  заблудзіцца
Бо  ніхто  не  ўчуе  слова