Натхнення

Павел Егоров Энтлор
Яскраве світло день малює
Барвистим пензлом як мазки.
Краплини, сині волошки,
Очами ніжними чарують.
Липневі, в зелені, луги
Духм’яним подихом хвилюють.

Південний вітер колихає
Квітковий вишуканий хор,
Дощева хмара – мельхіор,
Грозою близькою гукає.
Зашелестів зелений бор.
Шляхи туманом позіхають.

Намокло все і посеріло,
Застала гуркітом гроза.
З кришталю чистого сльоза
В квітковій чашці скам’яніла.
Дари зіслали небеса,
І знову сонце засвітило.

Знайшов натхнення я в степу,
Де народила мене Мати,
Де є колодязь біля хати,
В селі, в забутому краю.
Тут зупинюсь відпочивати,
Сил наберуся й знов піду.

П. Єгоров
05.10.2015