Коли я пiду

Михаил Онищенко
               Коли  я  піду...

Коли  я  піду  і  мене  вже  не  стане,
Піду  назавжди  і  уже  не  прийду.
Тужливо  рідня  моя  плакати  стане,
Коли  я  піду,  коли  я  піду.

Залишиться  вільна  моя  Україна,
І  квітнути  будуть,  квіти  в  саду.
Хочу  щоб,  як  квітка,  розквітла  країна,
Коли  я  піду,  коли  я  піду.

Залишиться  поле  й  зелена  діброва,
І  більше  ніщо  не  накличе  біду.
А  кожна  людина,  хай  буде  здорова!
Коли  я  піду,  коли  я  піду.

Залишиться  в  лузі  червона  калина,
І  явір  зелений  увесь  на  виду.
Залишиться  в  серці  моїм  Україна,
Коли  я  піду,  коли  я  піду…

Дорога  життя,  не  була  малинОва,
Зітреться  усе  і  не  стане  й  сліду.
Залишиться  пісня  моя  калинОва,
Коли  я  піду,  коли  я  піду.

Щасливою  стане  кожна  родина, 
Хоч  бачить  не  буду,  бо  вже  я  піду,
Та  житиме  вічно,  моя  Україна!
І  в  пісні  до  неї,  я  знову  прийду…

             22. 07. 11.