Громадянам Украiни

Вячеслав Гольдберг
Громадяни України!   

Прокидаючись в руїнi,   
вчора, й завтра, й навiть нинi, –
як залякана дитина,
кожен день себе питайте:
– Ще не вмерла Україна??!...

Якщо вмерла – поховайте!
Поховайте та вставайте,
та й протріть ви очі:
Крім Росії, ніхто до себе
вас брати не хоче!

Нiхто не бажае
(тями не має?).
Крiм Росii, що простяглась
од краю до краю.
Крім великої Росії,
що дала вам волю,
а ви ії проміняли
на жебрацьку долю.

А євреї України –
Отож дурнi дурнi:
Проміняли життя своє
В сiм’ї вольнiй, новiй
На жидiвськi курнi
Куренi хрiновi.

. . . . . . . . . .
http://www.stihi.ru/2015/09/06/4253