Ричард Бротиган. Картофелины ждут

Юрий Вигнер
Картофелины ждут, будто съедобные
подземные тени. Они ждут во
мраке, когда их озарит свет
похлебки.

–––––––––––––––––––––––––––––––

"Waiting Potatoes"

Potatoes await like edible shadows
under the ground. They wait in
their darkness for the light of
      the soup.

Written July 1983 for Masako Kano