Бiля батькiвськоi хати

Анатолий Павленко
 
Нам  іще  малим  казали:  «Діти,
Прийде  час  лишать  батьківську  хату –
Буде  сто  доріг  для  вас  відкрито…»
Дивувались:  сто?  Й  одної  хвате.

Скільки  ж  я  стежин  стоптав  по  світу,
Скуштувавши  радості  й  біди,
Перш  ніж  зрозумів:  дороги  всі  ті
Йдуть  не  звідси,  а  ведуть  сюди.

---