Ой, казала мама

Наталья Днепровская
стилізація під народні пісні

Був у мене друг.
Ой, та чи був ?
Був у мене чоловік
Та й загув.
Під вікном калина росла
Та з вітрами розлетілася краса.

Був у мене птах,
Та десь зник.
Була в мене пара крил,
Та без них.
Все коханню я віддала,
Нічогісінько собі я не взяла.

         

     Ой казала ж мама:
     "Не люби.
     Будеш сльози лити
     У журбі.
     Нехай, доню, люблять тебе.
     Будеш щастя мать золоте "

Мала чорні брови,
Синії очі.
Та навіщо врода,
Як одна всі ночі ?
Не слухалась я своєї матусі,
І тепер крізь сльози на весь світ дивлюся.

         

     Ой казала ж мама:
     "Не люби.
     Будеш сльози лити
     У журбі.
     Нехай, доню, люблять тебе.
     Будеш щастя мать золоте".


Третій куплет не співається, а проговорюється речитативом