Зевс, розлютився

Иван Малеев 2
Розгнівався Зевс,мене зневажають!
Мене як владику,нізащо вважають
Кленуть і сміються,при всякій нагоді
Бо їм благодать при всякій погоді.
    От я покажу вам,зубами скрегоче
І люд налякати,блискавицями хоче.
І шле із очей блискавиці на землю
для їхнього страху,когонібудь стрельну.
    Та люди від цього ще більше сміялись
а щоб не вразив їх.у хатах ховались
казали...ти бачиш як Зевс роздютився
і шле блискавиці,мабуть сказився.
    Баче таке,від мирян неподобство
що справитись з ними не так уже просто
об стіл кулаками,ногами тупоче
з блискавицею грім,від цього гуркочк.
    Тут донька швиденько до нього підсіла
татусю,рідненький,яке тобі діло
дощем намочи їх,хай вимокнуть кляті
від цього ми будемо,ще більше багаті.
    сади розцвітуть,будуть яблука,груші
меди будуть з квітів,дуже пахучі
і буде нам їжа,будуть різні напої
і будемо жити в щасті,в покої.
    і Зевс посміхнувся,раділи всі люди
дощ намочив,урожай тепер буде
а те що гримів,пускав блискавиці
від цього страхалися...лише одиниці.