Ми мешкаeмо у Господа

Александр Выженко
Ми мешкаємо у Господа
Між Ямою і Небесною Брамою.
Хто не шукає Небесну Браму -
Іде у Яму.
Той, хто Небесну Браму знайшов, -
Земну Яму обійшов.
Брати, час прийде - залишу вам
Своє мертве тіло,
А сам піду за хмароньки сміло.
Я знаю, ви кинете моє тіло в Яму,
Воно лежатиме в спокої
Поруч з моєю мамою,
А сам я буду танцювати
За Брамою,
Осонений світлом.
За Брамою - Майдан,
Де душа Санька Сита розквітла.
Там Рай-Ирай!
Там вічний Май!
Там танцює зі мною Даждьбог -
                Даритель-Бог,
Там для Наві немає дорог.
Там стоїть до послуг Віз,
Запряжений трійкою вогненних коней;
Куди схочу, вони відвезуть мене.
Як спати захочу - піду у шатро Золоте.
За Брамою життя чарівне й просте.
За Брамою вже не в;ється
                дороженька скарги.
Там свіжість дарують всім
                протічки Сварги.
Там, де став, - п;єш сповна
Молоко блакитних Коров,
Там Небесні Птахи
Співають Пісні про Любов.
Я з ними співаю, не можу мовчати:
«Ходіть! Ходіть мої сестри й брати,
До моєї Небесної хати!»