Дивний свiт

Татьяна Бонд
Це дивний світ
           дитячих снів
Із ніжних сонця павутинок.
Там серед велетнів-дубів
Душа завжди
          знайде спочинок.

Там хата отча.
            І стежки
Ведуть самі, мов давні друзі.
Там очі рідні. Там батьки!
Вода - найкраща у окрузі.

І сонце світить лиш тобі.
І небо чисте та безмежне!
В криниці - зорі голубі...
Забуте знов тебе бентежить.

І де б не був - туди летять
Легкі думки - пташки знайомі.
Десь там дитячі мрії сплять,
І лише там ти справді дома.

Хай все несеться шкереберть,
Світ випробовує сумління -
Є непідвладна часу твердь:
Твій рідний край, твоє коріння.

17.09.2015