Я лезги хва, я лезги руш

Римма Гаджимурадова
Я ЛЕЗГИ ХВА, Я ЛЕЗГИ РУШ
 
Къариблухда  югъ яни хуш?
Жезвани квез незвай фу нуш?
Залан тIалар хьанвай аруш
Ватандивай къакъатнавай,
Я лезги хва, я лезги руш...

Аквазвачни квез ахварай,
Жезвачни ван ийир гьарай,
ГьикI къвезва квез ана кьарай,
Ватандивай къакъатнавай
Я лезги хва, я лезги руш?

Бубад кIвалин чкIиз цлар,
Гуьрцелдалла къалин чIурар,
Хайи чилиз жезва ялар,
Ватандивай къакъатнавай
Я лезги хва, я лезги руш?..


"Пул" тIвар алай чIуру гъуьлягъ,
Акъудиз на вири кьиляй,
Физва чIиб-чIиб ватан гъиляй,
Ватандивай къакъатнавай
Я лезги хва, я лезги руш.

Дагъдин хурал хуьрер етим,
Акъудрай ни къулариз чим?
ЦIигел я квехъ жигъирни ким,
Ватандивай къакъатнавай
Я лезги хва, я лезги руш...

Чи дагълари хуьзва куь рехъ,
Бубад кIвалин куькIуьра экв!
Хьухь ватандал цIайни-цIверекI,
Ватандивай къакъатнавай
Я лезги хва, я лезги руш!
               
Къариб чилел гур-авадан,
Зар-зибада хьайтIан ви тан,
Гъурбатдикай жедач ватан,
Ватандикай къакъатнавай
Я лезги хва, я лезги руш!
 октябр, 2014