Уильям Блейк Моя Прекрасная Роза

Елена Леонидовна Федорова
William Blake

My Pretty Rose Tree

A flower was offered to me,
Such a flower as May never bore;
But I said 'I've a pretty rose tree,'
And I passed the sweet flower o'er.

Then I went to my pretty rose tree,
To tend her by day and by night;
But my rose turned away with jealousy,
And her thorns were my only delight

Уильям Блейк

Моя Прекрасная Роза

Цветок искушеньем пророс,
Роскошеством... вне силы мая.
Сказал я: «Люблю Древо роз!..» –
Соблазну ничуть не внимая.

К любимой пришёл провести
Все ночи и дни... только с нею,
Но Роза, прогнав, в рев-ности
Колола больнее... больнее...