Дощовi малюнки

Лариса Лорнет
Хто це, хто це тягне чубчик?
Бач, підріс, аж до руки!
Підкажи мені, онучок.
- То вилазять буряки...

А, отой ошатний поквап,-
трохи схожий на косу,
чи знайомий тобі? - Морква,-
довгий ніс Сніговику!

Скаче Дощик: оп-ля, оп-ля!
По листочкам закаблуком,-
підросла давно картопля,-
пригощайтеся з онуком!

Оп-ля!Оп-ля,- знову Дощик
поливає перці нам...
Ох,  смачнющим буде борщик!
Слава нашим кухарям!

Кучерявий дріт квасолі
вже простягся, аж до Мальв.
-Я піду, ще подивлюся,
що нам Дощ намалював?!