Буквы и ноты... Из Олеси Райской

Кариатиды Сны
ОЛЕСЯ  РАЙСКА
Лiтери та Ноти (http://www.stihi.ru/2015/07/24/5053)                ----------------------------------------

               
 Із площини буття народжується слово -
 Карбується в папір - лишається як скарб.
 Німе...Написане. Прочитане - основа
 Навіщо та для чого? Чорних барв
 Вензелі  літерові  так існують…
 Як аксіому  ми сприймаймо данність цю...
 Невже бо мертві? Бачимо – не чуєм?
 А вголос? То вже віддані життю!!!
 Так само  ноти на пюпітрах -  знаки
 Лінійок п‘ять, позначки та ключі
 Та більш нічого.. Ніби чорні граки
 Тут причаїлись. Просто. Хіба ні?


      А  зазвучать  - містерія незнана!
       І сенсами - крізь душу  знов й знов!
        Музичне слово – Глорія! Осанна!
               Життя
                саме 
                той зміст
                ім’ям
                Любов!!!


***************************************************

       БУКВЫ  И  НОТЫ...


Из глуби бытия рождается вдруг слово,
Чеканится на лист - останется как клад.
Написано - молчит... Прочитано - основа...
Чему? и для чего? зачем? и как?
Знак, вензель буквенный так существует...
Как аксиому данную его прими...
И это жизнь? Нет! Видим, но не чуем!
И голоса нет... Может, мы мертвы?
Линеек пять, пометки и ключи,
И те же на пюпитрах нотных - знаки!
И всё!... Как будто, чёрные грачи
Таятся просто здесь... Не так ли?

А зазвучат - О, Глория! Осанна!
И чувствами (смыслами) - сквозь душу вновь и вновь!
Мистерия неведомая! Манна...

                Небес...
                ная...
                А жизнь-
                сама
                Любовь!!!

Вариант окончания:

(А жизнь
        сама
            и смысл
                её -
                Любовь!)