Кожнай трауки чую голас

Станислав Тарашкевич
 
Ой, якое  тут раздолле
Выйдзеш з  хаты  рэчка, луг
Вакол  хораша  прывольна
Вада  чыста Божы дух 
               Зелянее  вакол збожжа
               Усе  жыве  ўсё  гучыць
               Стаіць луг такі  прыгожы
               Траўка  з траўкай  гаманіць   
Мошкі  круцяцца  іграюць
Згнулі  пчолы  васількі
У  небе жаўранкі  спяваюць
Скачуць  конікі,  жучкі
              Спеў  у сэрцы  адклікаўся
              Усё у  кветках  усё цвіло
              Хтосці  ў небе  расспяваўся
              У  вачах  усё  плыло               
Чую  як  гавора  колас   
Бачу  як  расце   ячмень
Кожнай  траўкі  чую  голас
Чаго  хоча  авадзень
              Я  гляджу  ўверх  блакіту
              У хмарах  ветрык  пехатой
              Ідзе прыгожа  самавіта
              Ён  да  хаты  на пастой 
Нават  рэчка  замірала
І здавалася  ўжо  мне
Што і  сам я  як травінка
Бачу  гэта  як  ў сне
              Тыя  слаўныя часінкі
              Тыя  мілыя  дзянькі
              Праляцелі  як  хмурынкі
              І  завялі  як  вянкі