Соцiалiзацiя

Лариса Лорнет
Ми хижаки, зурочені видовищем? 
Непересічні розраховують запал.
Чи можна відновити мир побоїщем?
Захоплює революційний вал.

Та я про те, що конформізм – не розкіш.
Приємно критись, - дістає комізм,
Коли життя, підсовуючи кукіш,
Цинічно вимагає оптимізм.

А колесо його, - уже не огляду,
І навіть не лірична карусель.
Пенсіонере, (і не свіжим поглядом),
Подорожуймо в Відень і Брюссель