Уважним

Лариса Лорнет
Навкруги цікавить все:
Хто, куди, і що несе?
Чому вітер жене хмари,
Наче військо, чи отари?
Про що гомонять дерева?
І хто квітів королева?
Що по той бік Місяця?
Що на Сонці міститься?
Скільки в всесвіті зірок,
І чий родич огірок?
Хто уважно все вивчає,
Той багато про що знає.