Чорна матiр ховала солдата

Елена Соколан
Чорна матір ховала солдата
Зі щілинами замість очей
А на лобі відбилася дата
І порядковий номер речей

В неї висохли ноги і руки
Не дійти до Небесних воріт
А на лобі відбилися муки
І терновий порепаний дріт

І раділи сирени весільні
Ненароджений сміх немовлят.
Ніби в сні в безкінечні могильні
Чорна Матір ховала Солдат...

3.09.2015