Репортаж

Лариса Лорнет
Виважено  здав своє ребро…
Децентралізація донькою,
Мимо провокації - рікою,
(Слава Богу, не ушкодженою),
Зможе призвичаїтись з метро;
Хмарочосів верхи відростити,
Ще б їй всіх загиблих оживити
І з чола свободи знять тавро…

Роздоріжжя кожної ідеї,
Має стежку до глухих боліт.
Від часів моторного Енея
Крутить вуса і готує звіт,
Той, кому допомога загарбник.

Репетує знов – «при владі зрадник!»
Але ще живий і слідопит,-
Журналіст, привіт тобі, привіт!
Не журися, може поговорим,
Як розставим рамки для кишень,
Що забувши Біблію і Тору
Будь-кого обернуть на мішень.

Коли Схід і Захід об’єднаєм;
Як царя побачим в бузині.
Та поки дітей своїх ховаєм…
Щось не розмовляється мені.