Усе миры, усё гэта Бог

Станислав Тарашкевич
 

Усё  вакол  матэрыяльна
Нам  жадаецца  пазнаць
Хто, калі,  для якіх  мэтаў
Гэта  вырашыў  ствараць
            Нам  Святыя  напісанні
            Адказалі  аднакова
            Дзее Бог ўсё з Сябе
            Выразна   безпамылкова
Бог найчысты  Дух-Свядомасць,
І жыццё   яго  духоўна   
А матэрыя  і  Дух   
Гэта усё толькі  ўмоўна       
                Ўсё  міры , усё  гэта  Бог
                Божая  мы  праяўлення 
                І матэрыя ёсць Бог
                Іншага  прыназначэння
Надзяліў   Сябе  Сабою
Даў  жыццё  Бог нам  з табою
Даў  зямныя  целы - травы
Каб мы  дзеялі  тут  справы
                Дзеем  мы  ляцяць  гады
                Ну  няймецца  нам  заўжды
                Ўсё  жадаем   мы  пазнаць
                Як  матэрыю  ствараць!?