Пра афрыканскае спякоцце...

Галина Харитоненко Анкута
Вы печаныя яблыкi цi елi?
Хоць раз ix кожны з нас пакаштаваў...
А тыя, што спяклicя ўжо на дрэве, 
Калiсьцi хтосьцi з вас паспрабаваў? 

У гэтым годзе жнiвень быў гарачы:
 Спякоцце афрыканскае прыйшло - 
Згарэў на полi без дажджу бурачнiк,
Засох i картафлянiк... А цяпло

Усё не адступала! Пераблытаў
У небе нехта, што каму даваць - 
I бежанцам, што з Афрыкi, нiбыта
Пачаў паветра Божа саграваць. 

Задумацца прыйшла пара нам, людзi, 
I ўсiм, хто гэтак прагне ваяваць, - 
Канфлiкты ўсе спынiць - i добра будзе! 
Паўсюды трэба мiр усталяваць!

I будуць людзi ў Афрыку вяртацца, 
Звычайным стане клiмат на Зямлi, 
I яблыкi не будуць запякацца
На яблынях, пад Мiнскам што раслi...

                                      13. 08. 2015