Про вату

Татьяна Бонд
Серед калюжі
      Вата
          Лежала.
Скільки й відколи -
      Не пам’ятала.
Все поглинала
        і набухала.
Білих й пухнастих - тих зневажала.

Стала пихата
Вата пузата.
Бруд споживала – гидь шанувала.
Вже тої вати
Ніде дівати -
Нумо вона
      у річки пластувати.

То не біда, що збрудніє водиця.
Давня підступність їй тут знадобиться:
У каламуті розчинимо трунок -
Стане усім «вбирачам» в подарунок.

Вата, мов овоч,
                Лежить і сіріє.
Мабуть, і думати вата  не вміє?
Бо коли сонце крізь хмари проб'ється -
Лає його.
І від страху трясеться.

Якщо, мов вата, будемо байдужі -
Всі захлинемось в смердючій калюжі.