Сонечны дзень

Русинъ Шишко
Ўздоуж плота старога ,
ды  бэза сядога ,
дзе брамка адчынена
 часу былога ,
дзе курка кудахчэ  …

 Карова плыве !

У гарачым  паветры ,
 да дому -  да клуні ,
вядро  малака -
 сыру – масла  нясе .

Я  босы  ,  у пылу сам ,
 і   с кiем у руцэ ,
Караву лякаю !

 Карова плыве..

Страшэнные рогі
 нясе  у вышы ,
І мокрая пыца жуе камышы ,
Вірлавокі  у Ласкі
 неба сінню цвітуць ,
Ды пыльныя сцежкі ад сонца гудуць .

Мяне наша Ласка - дужэ любіла ,
 Звярнулася:
 -  МУ-у-у  , відавочна забыла ,
што я , шчэ, ня смелы ,
 І  хоць  не малЫ.
Карава старэйша ,
 ёй больш  тры гады .

Праз сені , у хаце , у шчасці жывуць ,
Па шыбе дзве мухі  гавораць - гудуць .
Бабуля у хустачцы , белай бы німб ,
Як поле - гарачым ,  духмяным як дом ,
Напоіць бялюськім
 Мяне малаком .

Ласка - імя каровы