Кавуни

Наталья Днепровская
На баштані кавуни, мов налиті сонцем,
Всі великі та тугі, з плямкою на боці.

А як стиснеш, то тріщать стиглими боками.
А в середені, мов мед! В роті, ніби тануть.

Для малечі кавуни - смакота і втіха.
Найсолодший той кавун, що від спеки тріснув.

Ми їмо цукрові скибки та і сміємося,
Бо замурзані, чудні, аж до вух і носа.

Наїмося і тікать, тільки п'яти босі,
Бо солодким ласувать люблять ще і оси.

Чи від спеки, чи від втечі червоніють личка.
І біжить скоріш малеча до стрімкої річки.

Що то було за життя! Що не день - пригода!
Літо, сонце, кавуни й річки прохолода.

Час так швидко промайнув, згадую - сміюся.
Досі люблю кавуни й досі ос боюся.


Із спогадів про дитинство