Як цигану без бога!

Александр Выженко
ЯК ЦИГАНУ БЕЗ БОГА!

«Намет безбожників» - хтось каже про мій табір.
«Намет безбожників» - так мовить злий язик.
Пробач злоріким, Милостива Матір,
Всіх тих, хто світ оббріхувати звик!

Народи різні, але ж всі ми люди,
У кожного є розум і душа.
Хто б що не сіяв, кожен з нас бажає
Пить благодать з Небесного Ковша.

Циган ходить при дорогах,
Як же цигану без Бога!
Хоч шикує, хоч бідує,
А все ж Божий голос чує.

Ромале, рідні, всі ми - Божі діти,
Він кожного в цей світ благословив;
Від Нього всі пісні, танки і квіти,
Для праці день, а темна ніч - для снів.

Молитві тій, що лине аж із серця,
Словам душі, що прагне каяття,
Завжди ласкаве Небо усміхнеться,
І дощ цілющий удобрить чуття.

Циган ходить при дорогах,
Як же цигану без Бога!
Хоч шикує, хоч бідує,
А все ж Божий голос чує.