На сон грядущим

Воля Божия
Из цикла:Стихи о молитвах(см одноимённый раздел)



Господи Боже мой,
не будь мне жестоким судьёй,
и если сегодня грешил
иль словом, иль делом каким,
меня, нерадивого, Ты,
Премилосердный, прости.
Даруй мне сон добрый и светлый.
Пусть Ангел Твой нежный и верный
укроет надёжным крылом,
хранит мою душу и плоть
от всякого зла и беды.
Тебе, наш единый Господь,
слава во веки веков.




По прочтении:

молитва св Макария Великого (из свода вечерних молитв)

Господи Боже наш, еже согреших во дни сем словом, делом и помышлением,
яко Благ и Человеколюбец прости ми.Мирен сон и безмятежен даруй ми.
Ангела Твоего хранителя посли, покрывающа и соблюдающа мя от всякаго зла,
яко Ты еси хранитель душам и телесем нашим, и Тебе славу возсылаем,
Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно и во веки веков.Аминь.