Белыя людзи

Леонид Багинский
Белыя людзі,
         прыгожыя людзі.
Хай з вамі сонца
         і неба прыбудзе.

Хай ваша воля
         ніколі не гнецца.
Хай ваша доля
         ў неба ўзаўецца.

Хай вашы душы
         ў дабры ўскалыхнуцца,
Хай вашы сэрцы
         да шчасця імкнуцца.

Хай продкаў мова
         да нас усіх вярнецца,
Божае слова
         з ёй увойдзе ў сэрца.

У белым адзенні
         белыя русы,
У кожным імкненні
         будзьце як бусы:

Разам трымайцеся
         ў шчасці і горы,
Не раз'яднайцеся
         ў людскім моры.

Белыя Русы, белыя росы –
Добрыя душы, русыя косы.
Людзі высокай і добрай ідэі,
Хай вольны вецер і сонца
                вас грэюць.

         10.07.06 г.