Сэрцу любая старонка!

Светлана Катарская
Сэрцу любая старонка,
 Край з дзяцінства, залаты!
 -Як? -скажыце?
 -Не любіць мне!
 -Месца - дзе нарадзіўся ты!

 Дзе матуля спавівала,
 Калыханку пела мне.
 Казкі ўвечары чытала,
 Пра жыцце казала мне.

 Дзе з сяброўкамі дружылі,
 У школу гуртам усе хадзілі,
 Дзе кахання пачуцці
 Упершыню адчулі мы.

 Дзе прырода захапляе,
 Васількі, блакіт палеў,
 Белы бусел прылятае
 Кружыць летам над сялом.

 Сэрцу любая старонка,
 Веска Чаплічы , мая!
 Ты і сення, як калісці,
 Пахнеш водарам уся.

 Толькі вось, адно хвалюе
 Не дае спакою мне.
 Што людзей тых, не хапае
 Што вычылі пець мяне.

 Вяселлі, провады, каляды
 Мы спраўлялі ўсей радней:
 Дзядзька Саша заіграе,
 А Валодзя падыграе,
 Цетка песню завядзе.

 Пастарэла ты з гадамі,
 Змоўклі - гоман дзетвары.
 І ў клубе няма танцаў,
 Як калісці - да зары.

 І не будзіць болей уранку
 Пастуха руплівы свіст.
 І з усмешкай не спытае:
 -А, ты, кароўку падаіў?

 Праляцелі годы хутка,
 Мусіць, як і не жылі.
 Мары нашага дзяцінства
 У думках толькі збераглі.

 Як тут добра і спакойна,
 Ціха стала на двары,
 Толькі чуешь лай сабакі,
 Што крычыць на тым краі.

 Сэрцу любая старонка
 Веска Чаплічы, мая!
 Ты для Лобана - радзіма,
 А для мяне - зямля мая!