Ох, ты лета-летачка!

Евгений Пешко
Ох, ты лета-летачка!
Усе палі ў кветачках
Усе лугі ў травачках
А сады ў яблычках!

Дні такія цеплыя
Воды поўны рыбачак
Безліч тут расліначак
На лясах і нівачках

Хто ж не любіць летачка?
Цеплы ветрычак
Косы распускае
Цела астуджае.