Niepokorny spor

Алла Польская
NIEPOKORNY SPOR

 
Ja mam SzwajCarskie lozko
I spie w objeciach Tempur,
Pod glowa walek z merynosow
Australijskiej bialej welny,
No a w fantazjach moich nocnych
Twoj szept do mego uszka,
Wspanialej, meskiej barwy glosu pelny…
W ten sposob zdradzam Ciebie
I.., wtapiam sie ja w niego
I.., czesto w lzach jemu oddaje siebie.
Z  tesknoty, Mon Amour, po Tobie,
Ze soba tocze niepokorny spor.

26-08-2014

                ***

AP(wersja oryginalna)