Лыгъд аенкъараентае

Алан Гаев
Таергай у, махаей раевдз уайы,
Нал ракаесы - "Худинаг"
Миддуне никуы уал кайы,
Цард даер нал домы йае уаг.

Цы муртае ма баззад "Цаесгомаей"
(Наеуый даер ваеййынц армыдзаг)
Гаеды аемае уырыты `фхаердаей,
Дард баестаем наемынц фаендаг.

Уым,каемдаер талынг цъассы,
Скодта йаехицаен хъарм,
Махаей сырдау аембаехсы,
Рагон,чысыл -"АЕфсарм".