Ма ацу..

Алан Гаев
Ма ацу ды маенаей...
Бараей нае дзурын хъаераей.
Цаемаей ма чи фена мае хъыг,
Куыд `нцонаей хъару фаелыг.

Ма ацу ды...Каед нае!?...Уаед,
Арв авд даелзаехы фаеуаед.
Заердаейыл ныккъуырон заегаелтае,
Ма уал таелфает мын заегъаелтае.

Уаеддаер ма аерхаендаегаей зары,
Риуаей йаехи цыма аеппары .
АЕмае уадз фаеуа бынтон пырх.
Лыстаеджытае муртае,цыргъ!

Каед саем нал хъарид рыст?
Даелфаедты бын каенаент хъыррыст.
АЕдасаей сыл рацу, дзаебаех.
Не'фхаерынц уыдон дае къах.

Нае сайын,маен зоныс.АЕццаей?
Ма ацу ды маенаей...