Зынг - хос

Алан Гаев
Маенгфыны таелфгаейае нырризын,
Нал,цыма,фендзынаен даеу?
Буары аерхаендаег ныххизы,
Ныххизы теманы комау.

Унаергъын тыххаей ма уромын.
Уаез  ласы заердае дурау.
Ныр даер ма баелвырдаей нае зонын
Маехаедаег куыд ауахтон даеу?

Хурхбаестытае, хъару скъуыдтае,
Зынтаей аныхъуырын уаелдаеф.
Заердаейае цы фарсаей даеу стыдтон
Уым зынгаей дзаебаех каенын цаеф.