Райгуырдтае..

Алан Гаев
Райгуырдтае адджын лаевараен,
Цинтаен нае разыны араен.
Маей даер дын арфаетае дзуры,
Стъалытае худынц йае цуры.

       Уадымс аузы авдаен,
       Асуры фыдфынтае дардмае.
       Гуккытае иваз Мамамае.
       Раез аенаенизаей уаелаемае.

Нанайы гуыдын,йае армаей
Адджынаен ацаход хъармаей.
Дада дын куы амона заендтае,
Ахъаебыс каен аей фаелмаентае.

       Ныфсы маесыг у дае хойаен,
       АЕфсымаертаен баезз аенцойаен.
       Заердае дае уындаей райы,
       Цард, цыма ,тулы дзыккайы.

АЕгас дзыллаетаен - сае фарнаен,
Саедае азы кураем дае цардаен!!

Арфаегонд у Адам!!