Нанамае

Алан Гаев
Хуаенхти `мае гъаедти Нанай агорун,
Талингити од ниффаедес.
Мае хъиамает уомаен радзорун.
Ниххорх каенуй заердаей рес.

Дигори Нана уац-баерзондаей,
Исбаераег нин каена дае фаед!
Каестаертаен исхай каена зундаей.
Каед ибал аерваенсис ма уаед?

Заегъаей,а ци уаваер арцудаей?
Изаедти баести нин аехца.
Дае цаеуает унаергъгае байзадаей,
АЕнаефсаермае доги хаецца.

Иронх си аей дае аехсири адае.
Дае авдаени зар баминаег.
Исаефтмае фаеццаеуй нае еудзийнадае
Мах сайуй урух фудваендаг...