Хуторяне

Илья Токов
   «U T A R C Z K A»

 Waclaw Pawliszak

Imiona i nazwisko Waclaw Franciszek Pawliszak
Data i miejsce urodzenia 23 maja 1866 Warszawa
Data i miejsce ;mierci 19 stycznia 1905 Warszawa
Narodowo;; polska
Dziedzina sztuki malarstwo
Styl malarstwo historyczne, batalistyka
Multimedia w Wikimedia Commons