Польские живописцы

Илья Токов
начала XX века и их неизвестные полотна.
   STARA   SOSNA.
(Wl. p. M. Spokornego).

Bronislaw  Kowalewski
     ur.  w  r. 1870.

В интернете данной картины найти не удалось.
Есть текст о ней начала  XX века на польском
и французском языках.   

  . . . W l. 1911–6 i 1918 by; K. cz;onkiem komitetu w Tow.
Zach;ty Sztuk Pi;knych w Warszawie.
Nale;a; tak;e do stowarzyszenia artyst;w «Sztuka» i bra; udzia; w kilku wystawach tego towarzystwa.
By; tak;e cz;onkiem i wsp;;za;o;ycielem Tow.
Artyst;w «Od;am» i uczestniczy; w trzech wystawach tego towarzystwa w l. 1908, 1909 i 1910. W r. 1910 a wystawie «Od;amu» pokaza; obraz Stara sosna nad jeziorem, kt;ry krytyka chwali;a jako «jedn; z ozd;b wystawy» . . .