Я завитаю, хоць на хвилю, пад твой, мая старонка,

Людмила Воронова Супрун
Я завітаю, хоць на хвілю,
пад твой, мая старонка, дах,
каб зноў адчуць, што ўсё асілю,
каб удыхнуць дзяцінства пах,
каб зноў набрацца твае моцы,
прайшоўшы босай па раллі,
абмаладзіць свой твар у плёсах
святой вадзіцаю зямлі,
што даражэй за ўсё на свеце,
дзе ўсе карэньчыкі мае
нібыта промні сонца свецяць,
калі іх нават не стае…
Я завітаю, як да маці,
каб прытуліцца ўсім нутром,
з дарослай смагаю дзіцяці
да твайго сэрца, родны дом…

P.S. На фото дом моего детства: наш дом, наш сад и наша улица и мои родители на лавочке. За забором с жёлтой окантовочкой - наша усадьба:двор,колодец,склеп, огороды, сад и т.д. Всё выкрашено, в цветах, ухожено и красиво, несмотря на то, что родители уже старые. Мама даже на улице всегда садит цветы. Уже и соседки от неё научились. И внутри дом выглядит лучше многих городских кватир. Не зря на доме табличка "Дом образцового порядка".
д. Золотеево, Зельвенского района,
Гродненской обл. Беларусь.