пiсня 10 найманець

Макин Тоша
дракони
розкинули крила
вище синіх гір
і здаються розміром
не більш горобчика

курна степова стежка
веде за обрій

трохи хильнувши
менестрель вихляє по ній
бо не зумів впоратися
з куцим конякою
під собою

нові рими
нові наспіви
народжуються в його голові
барабанним дробом війни
що насувається

наївний!

невідомо йому
що після першого ж бою
скаженіла армія переможця
увірветься до цього містечка на горизонті
і його всміхнена макітра
буде бовтатися на спису
очманілого від крові
солдата-найманця
відчайдушне життя якого
він оспівував у своїх баладах

=====================================

драконы
распростершие крылья
выше синих гор
кажутся размером
не больше воробышка

пыльная степная тропинка
уводящая за горизонт

подвыпивший менестрель
петляет на ней
так и не сумев справится
с куцей лошаденкой
под собою

новые рифмы
новые мотивы
рождаются в его голове
барабанным боем
надвигающейся войны

наивный!

неведомо ему
что после первого же сражения
превратившаяся в толпу
армия победителя
ворвется в этот городок на горизонте
и его ухмыляющаяся башка
будет болтаться на пике
одуревшего от крови
солдата-наемника
бесшабашную жизнь которого
он воспевал в своих балладах